Opvoedingsvragen

Wat doe ik fout?

Ik maak me enorm zorgen om mijn dochter. Ze is nu 12 weken oud. Ze was erg groot en mager bij de geboorte. En de eerste maand huilde ze alleen maar. Ze had last van krampjes en een reflux. Na een bezoek aan de osteopaat ging het beter. Toch gaat het nu niet goed. En ik raak er erg overstuur van! Ze krijgt op dit moment borstvoeding, maar het gaat niet goed. Ik heb last van tepelkloven, probeer te kolven, maar soms komt er helemaal niets uit! Slecht 60 ml… En soms is de melk roze van het bloed. Ik twijfel dus echt of ze genoeg binnen krijgt. Haar gewicht is goed, en daarom kan ik ook niet terecht bij de artsen. Na de voeding huilt ze, stampt ze, huilt ze en krabt in de lakens. En tijdens het eten en huilen zweet ze enorm. Haar hoofdje is vaak kletsnat. Wat kan ik doen?

Je maakt je zorgen om je dochtertje

Omdat je dochtertje goed aankomt kan ik me voorstellend dat de artsen niet ongerust zijn. Maar voor jezelf als ouder is dat heel begrijpelijk niet voldoende. Ik begrijp dat je je vooral zorgen maakt over de voeding en haar gedrag bij de voeding. Ik kan niet beoordelen of ze huilerig is van zichzelf of dat de oorzaak toch bij de voeding ligt. Toch zou ik me dat wel kunnen voorstellen. Wanneer het haar moeite kost om te drinken, kan dit zweten en huilen tot gevolg hebben.

Neem contact op met een lactatiekundige

Deze is gespecialiseerd op het gebied van borstvoeding en ik denk dat een lactatiekundige samen met jou kan bekijken wat er precies aan de hand is en of het wel of niet goed gaat met de borstvoeding. Bovendien kan deze persoon je ook precies vertellen wat je wel kunt doen om de voeding optimaal te geven en er zelf ook zo weinig mogelijk last van te hebben.

Via de website van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen vind je een lactatiekundige in je eigen buurt. Kijk voor meer informatie op: www.nvlborstvoeding.nl