Opvoedingsvragen

Corona ben ik zat, structuur is ver te zoeken en al mijn leuke ideeën zijn op… (27 maart 20)

Ik heb alle leuke spelletjes met mijn kind gedaan die we hebben en ik probeer hem zo goed mogelijk enthousiast te houden voor het schoolwerk. Maar de structuur vasthouden is moeilijk. Mijn ideeën voor leuke dingen raken op door de Corona situatie.

Je bent zeker niet de enige ouder die zich zo voelt. De vermoeidheid slaat toe.

Het is alweer vrijdag, het einde van de tweede week en het eind van de hele situatie is nog niet in zicht. Steeds meer ouders vinden het lastig om de structuur van thuis scholing vast te houden en kinderen hebben er geregeld ook totaal geen zin meer in. En laten we wel zijn: ouders zijn ouders en geen leraren. Dus eis niet van jezelf dat je het net zo goed kunt als de juf of de meester. Leraar zijn is een beroep waar ze vier jaar voor gestudeerd hebben. Dat kun je niet zo één twee drie. En daarbij komt dat sowieso niet iedereen voor leraar in de wieg is gelegd. Dus gaat het even echt niet meer, dan zal de juf of meester dat heus wel begrijpen.

Dat je ideeën voor leuke activiteiten op zijn is ook heel erg logisch.

Deze keer ga ik geen pedagogisch advies geven, maar ben ik voor je gaan neuzen op internet. Want ineens zijn, net als bij opvoedingsvragen.nl allerlei vragen en antwoorden over Corona op internet verschenen. Die van het handen wassen leggen we even terzijde. Ik ben op zoek gegaan naar sites die spelletjes en activiteiten voor kinderen vermelden. En daar zijn er best veel van. Sommige sites zijn bedoeld voor jonge kinderen en andere sites richten zich specifiek op kinderen met een handicap. Dus heb je even geen ideeën meer, neus dan in een van onderstaande pagina’s en je komt misschien weer op een leuke gedachte.

Doe met je kind mee aan de berenjacht!

Met kleine kinderen is mijn advies: zet een beer voor jullie eigen raam, stimuleer via de buurtapp of met een briefje bij de plaatselijke super of mensen mee willen doen aan de berenjacht die ineens heel populair is geworden. En ga dan met je kleintje een wandeling maken door de buurt, op zoek naar al die beren.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/berenjacht-helpt-kinderen-coronacrisis-door/ar-BB11KY2n?ocid=spartandhp

En hier zijn de andere sites met ideeën voor bezigheden met kinderen:

https://www.sheerenloo.nl/corona/corona-101-tips-voor-een-leuke-en-leerzame-dag-met-structuur

https://www.kidsproof.nl/Gooi/Blog/corona-50-dingen-die-je-thuis-kunt-doen-kinderen

https://www.oppasland.nl/blog/kidsproof-activiteiten-corona

https://doenkids.nl/10-bso-activiteiten-rondom-virussen-ziekte/

https://psychogoed.nl/corona-tips-voor-een-thuis-isolatie-met-kinderen/

https://www.jmouders.nl/dingen-om-binnen-te-doen-met-kids/

https://www.leukmetkids.nl/kinderen-thuis-vermaken-tijdens-corona-50-tips-binnen-en-rondom-huis/