Opvoedingsvragen

Waar moet ik op letten als ik een kindermatras koop?

Ik wil graag een nieuw bed kopen voor mijn zoon van 23 maanden. Zijn er speciale kindermatrassen te koop? Of waar moet ik op letten als ik een matras gaat koop van 150 x 70?

De maat die je noemt komt mij niet zo bekend voor, maar ik ben geen beddenexpert. Een kinderledikantje is meestal iets kleiner en een gewoon bed vaak weer groter. Maar je kunt hierover uiteraard alle informatie vinden bij een matrasspeciaalzaak.

Aan matrasjes voor kinderledikanten worden inderdaad wel eisen gesteld. De matras moet stevig zijn, zodat het kind het niet kan optillen of er onder kan komen. Het mag ook niet zo zacht zijn dat het gezichtje erin kan zakken. De matras moet goed passen (zodat er geen ruimte zit tussen matras en zijwand waar het kind tussen kan komen).

Er wordt geen plastic hoes aangeraden, en geen matras met korrels omdat het hoofdje daarin ook weg kan zakken. Verder is het goed rekening te houden met de aankoop van het matras als je kind allergisch is. Daarvoor zijn speciale hoezen in de handel, en ook de matras zelf kan behandeld zijn.

Wil je meer weten over de veiligheid van een matras of kinderbed, surf dan naar Consument en Veiligheid www.veiligheid.nl.